Isnin, 27 Februari 2012

Erykah Badu Hina Islam Dan bakal mengadakan persembahan di Malaysia

KUALA LUMPUR, 27 Feb: Kenapa gambar seperti di atas boleh disiarkan di akhbar The Star - Star 2 - Music ms 17 - hari ini, 27 Februari. “Dan kenapa penyanyi Erykah Badu boleh buat persembahan di Kuala Lumpur setelah seolah-olah menghina Islam dengan gambar ini?” demikian pertanyaan dilontar seorang pembaca Harakahdaily yang menamakan dirinya Hamba Allah. Beliau merujuk kepada satu artikel yang disiarkan akhbar tersebut hari ini mengenai Erykah Badu yang akan membuat persembahan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Justeru, penyanyi Neo-Soul kelahiran Texan, Amerika Syarikat, Erykah Badu yang bakal mengadakan persembahan di Malaysia hujung Februari ini disifatkan menghina Islam.

Perkara itu jelas melalui tatu kalimah Allah yang terdapat di dadanya seperti gambar yang disiarkan akhbar The Star.

Kehadiran penyanyi yang berusia 40 tahun itu tidak sepatutnya berlaku kerana pihak berkuasa sepatutnya memantau sebarang artis luar yang ingin membuat persembahan di negara ini.

--------
On top of that, Pineapple Concerts partners with the Women’s Aid Organisation (WAO) in conjunction with Erykah Badu Live in KL 2012, will channel 20% of all ticket sales on 22 February 2012 towards WAO.
Erykah Badu Live in Kuala Lumpur
Date
: 29th February 2012 (Wednesday)
Time: 8pm
Venue: Plenary Hall, KL Convention Centre, Kuala Lumpur
Prices: RM488, RM388, RM288, RM188
Tickets: Available online or at all Rock Corner and Victoria Music outlets.
Ticket Hotline: +603 8775 4666
Related Posts with Thumbnails