Selasa, 22 Februari 2011

Mohd Saiful Bukhari Azlan adalah homoseksual pasif


Peguam veteran Karpal Singh hari ini sekali lagi mencuri tumpuan pada perbicaraan kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan menyoal ahli kimia sama ada Mohd Saiful Bukhari Azlan adalah homoseksual pasif.

NONEFokus perbicaraan pagi ini adalah sama ada Jabatan Kimia mematuhi piawaian antarabangsa dalam amalannya mengendalikan sampel atau bahan bukti yang diberikan oleh polis.

Namun, Karpal yang berusia 71 tahun yang tiba kemudian untuk menyoal balas pakar DNA Dr Seah Lay Hong sekali lagi merobekkan kes pendakwaan.

Beliau menyoal beberapa profail DNA yang ditemui pada dubur Saiful dan bertanya sama ada wajar untuk membuat kesimpulan bahawa mangsa adalah homoseksual pasif.

Dr Seah berkata beliau tidak boleh menjawap soalan itu dan hakim Mahkamah Tinggi, Kuala Lumpur, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah tidak membenarkan soalan tersebut.

Namun, apabila Karpal membuktikan relevan soalan berkenaan, hakim Zabidin berlembut.

NONEMenurut Karpal, profail DNA berdasarkan lebih satu penyumbang di dubur Saiful, adalah logik bagi membuat kesimpulan bahawa pengadu adalah homoseksual pasif.

Seah berkata beliau tidak akan mengatakan sama ada bersetuju ataupun membantah cadangan Karpal itu.

Karpal juga bertanya kepada ahli kimia tersebut bagaimana DNA seseorang boleh ditemui pada dubur Saiful jika dinyatakan pada borang pro-forma ia adalah cubaan meliwat.

Karpal: Jika ini cubaan meliwat, awak tidak akan jumpa DNA orang lain di duburnya?

Seah: Tidak mustahil.

Siapa terima 1.5 bilion saham khas Bumiputra
PETALING JAYA, 22 Feb: Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail menyeru Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed mengumumkan sepenuhnya penerima 1.5 bilion saham khas Bumiputra yang diagihkan dalam tahun 2010.

Mustapa juga, katanya diminta mengumumkan rombakan mekanisme dan penambahbaikan kepada sistem agihan dan pemantauan saham khas Bumiputra untuk mengelakkan penyelewengan yang mengakibatkan kehilangan RM52 bilion saham Bumiputra tidak berulang.

Oleh itu, tegasnya mekanisme yang sama yang telah menyebabkan kerugian RM52 bilion saham Bumiputra ini perlu dirombak sama sekali.

“Saya akan membawa perkara ini dalam sidang Dewan Rakyat yang akan datang untuk memastikan ketelusan dan pertanggungjawaban pihak-pihak yang terbabit,” ujarnya pada sidang media di ibu pejabat PKR di sini, hari ini.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Machang berkata, PKR ingin menarik perhatian rakyat kepada pengumuman terbaru yang dibuat oleh Mustapa Mohamad mengenai pengagihan saham khas bumiputra melalui tawaran awam permulaan (IPO).

Mustapa menyatakan bahawa kerajaan Umno BN telah berjaya meningkatkan ekuiti Bumiputra dalam sektor swasta ke aras 22%; sebahagian besarnya melalui pengagihan saham khas bumiputra yang dilaksanakan oleh kementerian beliau.

Katanya, rakyat sudah tentu merasa janggal apabila kerajaan Umno BN mendabik dada apabila hanya berjaya meningkatkan ekuiti Bumiputra ke tahap 22% dalam tahun 2011, sedangkan ia gagal mencapai sasaran 30% yang ditetapkan untuk tahun 1990.

Tambahnya, selepas 21 tahun dan penyelewengan saham berjumlah puluhan bilion ringgit atas nama Melayu dan Bumiputra, kini Umno BN tidak lagi memikirkan persoalan maruahnya dan akan sanggup mendabik dada walau sekelumit mana pun peningkatan ekuiti Bumiputra.

Walau bagaimana pun, ujarnya kebimbangan sebenar PKR adalah berhubung pengurusan agihan saham khas Bumiputra memandangkan skim agihan yang sama telah menyebabkan sejumlah RM52 bilion dari RM54 bilion saham yang diagihkan kepada Bumiputra lesap begitu sahaja, seperti yang diakui Perdana Menteri sendiri.

Menurutnya, dalam tahun 2010 sahaja, sebanyak 1.5 bilion saham dari 18 tawaran awam permulaan diagihkan kononnya kepada pelabur Bumiputra.

Tahun 2010 juga, ujarnya menyaksikan apungan saham yang terbesar akhir-akhir ini, termasuklah yang melibatkan Petronas Chemical Group Berhad pada harga tawaran RM5.05 setiap saham dan Malaysian Marine and Heavy Engineering Holding Berhad pada harga tawaran RM3.61 setiap saham.

Beliau menambah, jika sebahagian besar dari 1.5 bilion saham yang diagihkan kepada pelabur Bumiputra itu datangnya dari saham-saham syarikat Petronas, maka saham yang bernilai berbilion ringgit telah pun diagihkan kepada pelabur-pelabur yang berselindung di belakang nama Bumiputra.

“Mekanisme agihan inilah yang telah gagal sebelum ini hingga mewujudkan budaya politik naungan yang mencari jalan mudah mendapatkan saham dengan berselindung di sebalik alasan mencapai sasaran 30% ekuiti Bumiputra.

“Akhirnya, berpuluh-puluh bilion ringgit saham yang diagihkan kepada individu-individu berkepentingan dijual dengan segera untuk mendapatkan kekayaan mudah, lalu mewujudkan golongan elit kaya Melayu yang sebenarnya menjadi kaya dengan menindas orang Melayu terbanyak,” ujarnya.

Beliau percaya bahawa teras pengupayaan ekonomi Bumiputra perlu beralih dari kegilaan mencapai sasaran 30% ekuiti kepada fokus untuk meningkatkan pendapatan isi rumah keluarga Bumiputra.

Mereka, ujarnya membentuk 75% daripada anggaran 11 juta rakyat termiskin di negara ini yang hanya mendapat pendapatan bulanan purata sebanyak RM1,500 sebulan sahaja.

“Kegilaan dengan 30% sasaran ekuiti seperti yang dimainkan Umno BN tidak akan berjaya menangani kemelut ekonomi rakyat terbanyak Bumiputra dan akan terus disalahgunakan oleh golongan elit pemerintah dan niagawan,” katanya.

Harakahdaily/-

Bodohnya Saifool, Korek Lubang Dubur SendiriSemakin hari semakin merapu kisah Sialfool dalam mahkamah karton.

Antaranya Peguam Anwar mencadangkan mengenai kesan air mani pada seluar dalam Mohd. Saiful Bukhari akan meninggalkan kesan yang serupa pada seluar panjang yang dipakainya.
 
LAY HONG: Kalau dia (Mohd. Saiful Bukhari) memakai seluar dalam dan seluar panjang pada masa yang sama.

RAM KARPAL: Ya, mestilah orang pakai seluar dalam dahulu baru pakai seluar panjang kecuali kalau dia Superman, baru pakai seluar dalam di luar.

Kenyataan tersebut bukan sahaja membuatkan saksi itu tersenyum malah hakim dan mereka yang berada di mahkamah tersenyum dan tertawa. Kah...kah...kah...
Macamana air mani Sialfool boleh ada dalam dubur sendiri?
TMI - Prosiding kes liwat kedua Datuk Seri Anwar Ibrahim petang ini “dikejutkan” dengan dakwaan peguamnya bahawa salah satu profil DNA dikesan pada dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan adalah milik pengadu dan saksi utama itu sendiri.
 
Ramkarpal Singh, salah seorang peguam Anwar berhujah, penemuan laporan kimia menunjukkan air mani yang ditemui pada bahagian rektal sebenarnya adalah milik Saiful memandangkan profil DNA “12, 13” adalah lebih dominan berbanding profil DNA “Lelaki Y”.

“Saya mengesyorkan kepada anda profil dalam B8 adalah milik Saiful, oleh itu (ia) boleh ditafsirkan bahawa air mani yang dikesan di bahagian duburnya sendiri,” kata Ramkarpal di mahkamah hari ini.

Bagaimanapun Dr Seah menafikan perkara itu sambil berkata
terdapat dua bentuk kesan di bahagian rektal iaitu sperma dan bukan sperma.
Profil DNA Saiful, menurut Dr Seah, tergolong dalam kategori pertama.

“Ya, meskipun profil DNA Saiful ‘12, 13’ dikategorikan di bawah pati bukan sperma, di mana Dr Seah tidak dijawab ialah DNAnya sendiri juga ditemui pada kesan sperma B8.

“DNA Saiful bukanya penyumbang utama dalam kes ini, tetapi ia juga dikesan dalam kedua-dua ekstrak,” kata seorang lagi penguam Anwar, Sankara Nair kepada The Malaysian Insider kemudian.

Terdahulu pagi tadi, peguam-peguam Anwar meneruskan pemeriksaan balas ke atas Dr Seah dengan meminta beliau mengulas mengenai kesahihan laporan kimia.

“Anda mempunyai situasi di mana pancutan (air mani) ke dalam dubur adalah 56 jam sebelum laporan (dibuat). Adakah anda menduga untuk melihat kemerosotan kualiti sperma dan DNA?” soal Ramkarpal.

Menjawab soalan itu, Dr Seah berkata, tidak perlu mengambil langkah-langkah tambahan untuk menentukan kemerosotan kualiti meskipun air mani berada dalam dubur selama 56 jam.
* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/
sharpshooter

Kronologi Liwat 2: Si Penipu dan Kepala Penipu

Mendedahkan kebenaran itu satu sabotaj, menyebarkan fitnah itu satu kerja yang mulia!

Hari ni aku teringin nak ulas tentang isu yang hangat diperkatakan dan digosip-gosipkan iaitu berkenaan kes “liwat” Anwar Ibrahim dan jugak laporan perubatan PUSRAWI yang telah disebarkan secara meluas di dalam ruangan maya ni.Anwar sekarang dah jadi superstar dalam akhbar Malaysia.. Tiap-tiap hari liwat, liwat, liwat! Aku rasa nak tergelak pon ada bila melihat kebodohan surat khabar yang menjadi pencacai UMNO dan Barisan Nasional. Aku nak mulakan ulasan aku dengan kronologi kisah liwat yang dilaporkan oleh Saiful Bukhari @ Superstar liwat Semalaysia.

Arakian kisahnya bermula begini:

Saiful melaporkan dia telah 9 kali (mai aii..rabak bontot) diliwat oleh Anwar Ibrahim. Kali pertama kena toron dia diam, kali kedua kena toron diam, kali ketiga kena toron diam, kali keempat kena toron diam, kali kelima kena toron diam, kali keenam kena toron diam, kali ketujuh kena toron diam, kali kelapan kena toron dah tak tahan, kali kesembilan kena toron balik! Hahaha.

Kronologi nak bagi senang faham macam nilaa kalau ikut cerita Saiful ni..
Kali Pertama – kena toron (dengan paksa)
Kali Kedua – kena toron (dengan paksa)
Kali Ketiga – kena toron (dengan paksa)
Kali Keempat – kena toron (dengan paksa)
Kali Kelima – kena toron (dengan paksa)
Kali Keenam – kena toron (dengan paksa)
Kali Ketujuh – kena toron (dengan paksa)
Kali Kelapan – kena toron (dengan paksa) tapi kali ni Saiful ni nekad jumpa Najib (Ini memang interesting)
Kali Kesembilan – kena toron balik dengan Anwar.. Hahaha
Nampaknya sudah rabak bontot Saiful kerana toronan yang begitu banyak sekali ni. Orang Kedah kata dah nghelah lunyai jadinya.

Mari kita analisis pulak kenyataan Najib. Sebaik saja isu liwat Anwar ni digembar-gemburkan, Najib dengan lantang menyatakan, “Saya tidak kenal siapa itu Saiful!”

Tapi setelah diasak oleh pemberita tentang gambar Saiful bersama dengan Pegawai Khas Najib yang tersebar di internet, Najib terus berubah warna dan mengatakan “Ohhh, kalau budak ni saya kenal, dia datang pejabat saya nak mintak biasiswa.”

Kemudian Najib diasak lagi bertubi-tubi dan akhirnya Najib berubah warna sekali lagi seraya berkata.. “Saiful ni memang datang jumpa saya dalam keadaan trauma dan mengadu dia diliwat. Saya pegang tangannya dan tangannya itu seram sejuk!!” Hahaha.. Najib ni punya perangai sama macam itu mengkarung yang boleh tukar-tukar warna. Orang putih cakap camouflage.
Senang nak paham macam ni laa..

Apabila dikhabarkan kepada Najib, “Apakah kamu kenal siapa itu Saiful Bukhari!”
Pengakuan Pertama – “Saya langsung tidak kenal siapa itu Saiful Bukhari”
Pengakuan Kedua – “Ohhh saya kenal, Saiful Bukhari datang nak mintak biasiswa”
Pengakuan Ketiga – “Saiful memang datang jumpa saya dan mengadu kena liwat. Tangan dia seram sejuk!”
Hahahaha.. Tengoklah betapa “auta” dan berbelitnya TPM kita! Dia ingat rakyat bodoh ker? Last-last dia yang terbelit dengan kenyataan dia sendiri.

Bayangkan… Dalam banyak-banyak menteri, kenapa Saiful mesti jumpa Najib? Dan sejak bila pulak Najib begitu lapang sampai boleh layan orang yang mengadu kena liwat? Ada logik ka? Najib ada buat sodomy complaint center ker?.. Kalau aku jadi Saiful.. alang-alang baik aku jumpa PM terus. Apa barang jumpa TPM. Lepas tuu plak apa punya baghal bagi biasiswa dekat budak yang dah kena buang dari universiti macam Saiful ni! Punyalaa berlambak kawan aku yang dapat CGPA first class tapi nak cium bau biasiswa pon tak dapat!

Mari kita tengok pulak kronologi Saiful sebelum pegi report polis.
Sebelum 25 haribulan – Dah 8 kali Saiful kena liwat
25 haribulan – Saiful jumpa Najib dalam keadaan trauma dan tangan yang seram sejum
26 haribulan – Anwar liwat Saiful sekali lagi
28 haribulan – Saiful pegi PUSRAWI dan lepas tuh baru report polis.
Kalau kita ikut logik akal kita, apa kejadahnya lepas mengadu kat Najib, Saiful boleh lagi jumpa Anwar dekat kondo, kemudian kena liwat sekali lagi! Hahaha.. ini memang lawak sarkis! Apa nasihat Najib kat Saiful? Apakah mungkin Najib berkata dengan Saiful, “Alaaa.. biasala liwat-liwat ni… esok kamu pegi lagi jumpa Anwar supaya dia boleh liwat kamu lagi..” Hahaha.. Tahap IQ sekolah rendah pon boleh fikir betapa tak logiknya kronologi kes ni!


Yang lagi best, badan Saiful yang sasa ni dengan mudahnya boleh dibongkokkan dan ditoron oleh orang tua yang usianya dah dekat 60 dengan paksa! Dan lagi best orang tua ni plak ada masalah sakit tulang belakang!

Lihatlah betapa suspicious kes ini dan bagaimana mungkin Najib tidak terlibat sedangkan dia sendiri dah “termengaku” kenal dan telah banyak kali jumpa Saiful ni… Apakah kita boleh terima tidak ada apa-apa hubungan antara Najib – Saiful ni? Haiii.. Najis gajah walau ditutup dengan nyiru, namun busuknya tetap menusuk hidung!

Setelah laporan polis dibuat, tak berapa lama lepas tuu.. Anwar pon ditangkap oleh Polis yang bertopeng ala Ninja dan diheret ke IPK untuk diambil keterangan. Dipendekkan cerita, sehari lepas itu Anwar dibebaskan.. Kemudian heboh satu Malaya mengatakan Anwar taknak bagi DNA.

Semua konco-konco UMNO dan Barisan Nasional setiap hari mengecam dan mencabar Anwar.. Ada yang kata Anwar penakut, ada yang kata Anwar takdak teloq, ada yang kata haa confirm Anwar salah sebab tanak kasik DNA.

Kemudian Anwar pon membuat kenyataan balas yang bahawa segala bulu-bulu yang mengandungi DNAnya telah diambil pada tahun 1998 dulu. Justeru untuk apa perlunya DNA lagi?

Lantas Pak Lah pon menunjukkan “kebijaksanaan”nya dengan berkata, “DNA dulu tuh dah lama.. takleh pakai lagi.. kita perlukan DNA baru” Hahaha.. Ini lagi lawak tahap dewa.. Aduhai Paklah, kalau pon hang bodoh, janganlah tunjukkan sangat kebodohan hang tuh depan orang!” Aku yang belajar biologi tahap SPM jer pon tahu DNA mahupon 1000 tahun tidak akan berubah.. Datanya masih sama..


Weii Paklah, hang ingat DNA ni macam baju ker, kalau dah lama takleh pakai! Hahaha.. bijak-bijak.. Hang memang layak jadi Presiden UMNO dengan kebijaksanaan tahap budak tak mumayyiz lagi. Tuhla.. orang soh mengaji elok-elok tidoq dalam kelas.. Sampai ke tua asyik tidoq ja keja.

Selepas itu tak berapa lama… heboh plak satu Malaya dengan “laporan perubatan PUSRAWI” yang menyatakan Saiful tidak pernah diliwat oleh Anwar atau sesiapa saja.. Tak tahulah sape yang bocorkan maklumat tuu.. tapi aku sangat-sangat berterima kasih kepada orang yang bocorkan maklumat ni supaya rakyat tidak ditipu dan ditipu lagi.. Tipah tertipuuuuu…

Anehnya, Pihak Polis dan Kerajaan UMNO tidak pula mengatakan bahawa laporan itu palsu.. Tetapi yang dibising-bisingkan ialah bagaimana laporan itu boleh bocor dan tersebar luas di dalam internet. Haha.. Apa macam PakLah? Sudah gabra ker!

Bayangkan dalam masa pihak polis memperolehi maklumat laporan perubatan itu, mereka masih lagi tidak berputus asa dan mengheret Anwar ke balai seolah-olah Anwar lebih bahaya dari Terrorist! Haaaii dah desperate takde bukti ker? Penat gak nak reka-reka bukti yer..

Ancaman demi ancaman dikeluarkan oleh UMNO dan Barisan Nasional.. Antara ancaman UMNO seperti yang dilaporkan media,
Hospital Pusrawi boleh dikenakan tindakan iaitu denda sehingga RM300,000 dan pengurusannya juga boleh dikenakan hukuman penjara jika siasatan mendapati terdapat kecuaian yang mengakibatkan kebocoran maklumat`laporan perubatan Mohd Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Dr Abdul Latif Ahmad berkata hukuman itu boleh dikenakan mengikut Akta Kemudahan Perubatan Swasta 1998.
Selain itu, doktor yang terlibat dengan insiden itu juga boleh dikenakan tindakan disiplin oleh Majlis Perubatan Malaysia (MMC) kerana mengeluarkan laporan kepada umum yang melanggar etika profesionalisme sorang pengamal perubatan.
“Selepas dia (Pusrawi dan polis) buat siasatan kita akan dapat tahulah apa yang telah terjadi. Boleh dikenakan tindakan terhadap kedua-dua (Pusrawi dan doktor).
Macam-macam boleh dikenakan termasuk tindakan disipilin kerana ia melibatkan etika dan profesionalisme seorang pengamal perubatan,” katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas mengadakan lawatan dan menghadiri sesi dialog bersama kakitangan Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini hari ini.
Bayangkan, mendedahkan kebenaran itu dikatakan satu sabotaj, tetapi memfitnah Anwar di dalam media tanpa henti-henti dianggap kerja yang mulia!

Bukan sahaja itu, Doktor yang terbabit pon diancam akan dikenakan tindakan disiplin. Aiyooo ini Malaysia memang semua boleh wooo.. Agaknya kalau Doktor ni kata mmg sah Anwar yang liwat.. agaknya Doktor ni boleh dapat title “Dato” kerana berjasa kepada agama bangsa dan negara versi UMNO kerana berjaya memfitnah Anwar. Hahaha.

Tetapi malangnya Doktor ini adalah orang Burma dan dia takdak kepentingan di Malaysia ni.. Dia cuma menjalankan tugasnya sebagai Doktor dan dia enggan mengubah perskripsi laporannya.. Maka benganglah bapak-bapak menteri UMNO..

Maka pihak pengurusan PUSRAWI pulak terpaksa mengeluarkan kenyataan bahawa Doktor terbabit bukanlah Doktor pakar dan Doktor ini cuma check Saiful pasal sakit perut, bukan pasal liwat.. Hahaha.. ini satu lagi lawak antarabangsa!

Sejak bila pula Doktor yang Pakar saja boleh check samaada orang tuu kena rogol/liwat atau tak? Selama ni punya banyak mangsa jenayah rogol diperiksa oleh Doktor biasa.. Apakah Doktor pakar saja yang boleh check. Aku rasa nak kesan luka rogol dan liwat ni bukanlah complicated sangat sampai memerlukan pakar.

Dan lagi satu.. Doktor Mohamed Osman tuu dah hampir 20 tahun menjadi doktor, takkanlahh dia bodoh sangat dan tak layak nak check. Ada logik kaa?

Pastu yang lagi lawak.. PUSRAWI kata Doktor tuu hanya check pasal sakit perut. Setahu aku kalau sakit perut takdenye Doktor check sama ada bontot ada darah atau tak, atau ada bekas jolokan atau tak… Haii.. perskrepsi Doktor Mohamed Osman ni ada macam check sakit perut jer ker? Hahaha.. Untuk pengetahuan, aku pon pernah sakit perut.. Tapi time aku pegi jumpa Doktor, takde plak Doktor suluh bontot aku nak tengok ada kesan darah atau tak.. Malaysia Today melaporkan:
Dr Mohamed Osman examined Saiful but found no evidence that he had been sodomised, either by Anwar Ibrahim or anyone else for that matter. The doctor’s report (which can be viewed below) says that there is zero (0) skin tearing, zero (0) active bleeding, zero (0) traces of pus, etc., which basically means he can’t be suffering from a pain in the anus as what he alleges.
Untuk tengok laporan asal, hangpa boleh bukak link ni–> Malaysia-Today
Dalam laporan Doktor itu jelas menyatakan “To Rule Out (TRO) Assaulted/Sodomised. Maknanya dia tolak dakwaan Saiful kena liwat.. Aku belajar dari cerita “Dr. House” yang aku tgk tadi, kalau dia cakap to rule out tuh maknanya memang dia reject. 

Pastu PUSRAWI bagi plak alasan itu bukannya medical report, tapi hanyalah nota perubatan.. Aiyoo.. Apa beza nota dan laporan? Ya laa.. memang mula-mula doktor kenalaa tulis dalam nota dia dulu, pastu baru buat proper report, apa masalahnya? Kalau dalam nota Doktor kata tak kena liwat.. takkan tetiber dalam report jadi kena liwat pulak? Haaa.. Dah nak kantoi laa tuuu..

Siakap senohong gelama ikan duri
Bercakap bohong lama-lama jadi Menteri.

Jadi, nak dipendekkan cerita..kesimpulan yang aku boleh buat, segala pertuduhan ke atas Anwar sekarang ni sememangnya bermotifkan politik. Ianya tidak lain selain untuk memesongkan perhatian rakyat daripada isu yang lebih besar iaitu berkenaan isu kenaikan harga barang tanpa kawalan, kenaikan inflasi, kenaikan minyak, kenaikan kos sara hidup, kelemahan kerajaan mentadbir, kelemahan sistem perundangan negara sehingga kedaulatan negara (Pulau Batu Putih) pon tergadai kepada Singapura, ketamakan kroni-kroni Menteri, salahlaku UMNO dan Barisan Nasional dan banyak lagi sampai rasa tak larat nak aku listkan dekat sini.


Aku mendoakan supaya Allah mempermudahkan jalan Pakatan Rakyat untuk menuju ke Putrajaya. Riwayat UMNO sudah sampai ke penghujungnya. Mainlah kotor macam mana pon, akhirnya kebenaran akan terserlah jua. Tak usahlah nak main permainan keji ni demi nak menutup kelemahan parti sendiri. Bukan kata kita, tapi pemimpin komponen Barisan Nasional pon dah menyampah dan meluat dengan taktik keji UMNO ni. Berikut ialah kenyataan media yang dikeluarkan oleh MCA yang mengutuk tindakan UMNO menganiayai Anwar Ibrahim.

MCA PJ UTARA 7 BRANCHES
PRESS CONFERENCE
THE SAIFUL BUKHARI MEDICAL REPORT
TUESDAY 29 JULY 2008, 11AM”
Ladies and Gentlemen of the Press.
We meet here today because we, being members of 7 branches of MCA PJ Utara representing more than 1000 members of MCA, wish to do our civic duty to the Rakyat.
We note that MCA cannot remain silent anymore, lest we be accused (if not already accused) of being accomplices to diabolical conspiracies.
In particular, we refer to the medical report widely publicized on the internet by Malaysia Today, Malaysiakini and countless other blogs. We had also taken the liberty to check on the comments contained in the medical report dated 28 June 2008 conducted on Mohd Saiful Bukhari Bin Azlan by Dr Mohamed Osman Abdul Hamid, the Medical Officer at Hospital Pusrawi Sdn Bhd. Three doctors we have checked with have stated that the comments meant that the results for the alleged sodomy is ‘negative’. They also confirmed that a Doctor can never change a medical report.
Assuming that the said medical report is true – and we call on Hospital Pusrawi to confirm or deny this – then:
We call on the Police, the Attorney-General, the MCA top leadership and the UMNO top leadership to immediately reveal in full all the evidence against Datuk Seri Anwar Ibrahim and stop withholding vital evidence and decide to charge, or not to charge, Datuk Seri Anwar Ibrahim. The Deputy IGP Tan Sri Ismail Omar should also refrain from making statements that the internet reports on the said medical report were aimed at confusing the people when, in the same breath, he declines to comment on the medical report. Such statements by the Deputy IGP only serve to further the perception that the police is pulling out all stops to withhold evidence crucial to the innocence of Datuk Seri Anwar Ibrahim, a fellow citizen of our country, while at the same time fabricates, or attempts to fabricate, evidence against a fellow citizen of our country.
This “bogus charge” fiasco is also causing untold damage and hurt to our economy, our integrity as a nation. Daily, we are being compared to countries like Zimbabwe and other countries where despotic rulers reign.We cannot in all conscience be a party to the machinations by executive arms of the government to withhold/fabricate evidence against a citizen of our country.
Therefore, we urge the Police, the Attorney-General and the government to treat all our citizens fairly, with transparency, without withholding of crucial evidence and with the proper application of the rule of law.
MCA PJ Utara Branches:
MCA SS2 Town Centre
MCA SS2 “
MCA SS4
MCA Taman People’s Park
MCA Gardenia Centre
MCA Taman Mayang
MCA Damansara Baru
Contact Persons:
Mr LEE CHONG BENG [Chairman, MCA SS2 Town Centre] at 012-3987851
Mr PETER CHEN [Legal Advisor] at 012-6824902
Lihatlah semua Mantan Perdana Menteri telah meninggalkan UMNO.. tidak mustahil Pak lah pon akan tinggalkan UMNO selepas dia turun dari jawatan PM. Pada aku masalah UMNO bukan hanya Pak Lah, tetapi UMNO itu sendiri sebenarnya yang bermasalah. Di dalam UMNO sudah tidak ada pemimpin yang berkarisma dan dihormati rakyat. Pemimpin UMNO dilihat sebagai manusia yang hanya suka mengenyangkan diri sendiri dan anak-pinak. UMNO sekarang cuma menjadi alat untuk mengaut keuntungan. Bubar UMNO negara OK! (Sumber Arkib)

Hidup Rakyat! Hidup Rakyat!

Saiful Bukhari Azlan Melancap Dan Cucuk Lubang Dubur Sendiri Guna Air Maninya

Prosiding kes liwat kedua Datuk Seri Anwar Ibrahim petang ini “dikejutkan” dengan dakwaan peguamnya bahawa salah satu profil DNA dikesan pada dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan adalah milik pengadu dan saksi utama itu sendiri.

Ramkarpal Singh, salah seorang peguam Anwar berhujah, penemuan laporan kimia menunjukkan air mani yang ditemui pada bahagian rektal sebenarnya adalah milik Saiful memandangkan profil DNA “12, 13” adalah lebih dominan berbanding profil DNA “Lelaki Y”.

“Saya mengesyorkan kepada anda profil dalam B8 adalah milik Saiful, oleh itu (ia) boleh ditafsirkan bahawa air mani yang dikesan di bahagian duburnya sendiri,” kata Ramkarpal di mahkamah hari ini.

Bagaimanapun Dr Seah menafikan perkara itu sambil berkata terdapat dua bentuk kesan di bahagian rektal iaitu sperma dan bukan sperma.

Profil DNA Saiful, menurut Dr Seah, tergolong dalam kategori pertama.

“Ya, meskipun profil DNA Saiful ‘12, 13’ dikategorikan di bawah pati bukan sperma, di mana Dr Seah tidak dijawab ialah DNAnya sendiri juga ditemui pada kesan sperma B8.
 
“DNA Saiful bukanya penyumbang utama dalam kes ini, tetapi ia juga dikesan dalam kedua-dua ekstrak,” kata seorang lagi penguam Anwar, Sankara Nair kepada The Malaysian Insider kemudian.

Terdahulu pagi tadi, peguam-peguam Anwar meneruskan pemeriksaan balas ke atas Dr Seah dengan meminta beliau mengulas mengenai kesahihan laporan kimia.

“Anda mempunyai situasi di mana pancutan (air mani) ke dalam dubur adalah 56 jam sebelum laporan (dibuat). Adakah anda menduga untuk melihat kemerosotan kualiti sperma dan DNA?” soal Ramkarpal.

Menjawab soalan itu, Dr Seah berkata, tidak perlu mengambil langkah-langkah tambahan untuk menentukan kemerosotan kualiti meskipun air mani berada dalam dubur selama 56 jam.

Tengku Zafrul Didesak Minta Maaf Kepada Isa Samad. Kalau Tidak Kena PecatUtusan | KUALA LUMPUR 21 Feb. – Kenyataan Ketua Pegawai Eksekutif Maybank Investment Bank Bhd., Tengku Datuk Zafrul Tengku Abdul Aziz berhubung pelantikan Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad sebagai Pengerusi Felda baru-baru ini merupakan pandangan peribadi beliau.

Ketua Eksekutif Kumpulan Maybank, Datuk Seri Abdul Wahid Omar berkata, kehadiran Tengku Zafrul pada forum berkenaan adalah atas kapasiti peribadi dan bukannya mewakili organisasi tersebut.

“Beliau sudah memaklumkan kepada saya tentang perkara tersebut dan saya yakin Tengku Zafrul sudah menghantar surat permohonan maaf kepada Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad,” katanya selepas mengumumkan keputusan kewangan separuh pertama 2011 kumpulan perbankan tersebut di sini hari ini

Dalam satu forum baru-baru ini, Tengku Zafrul mengeluarkan kenyataan bahawa pelantikan Mohd. Isa sebagai Pengerusi Felda telah memberi isyarat yang salah kepada pasaran sehingga menyebabkan kebimbangan pelabur.

Kritikan terhadap Mohd. Isa yang dilakukan oleh Tengku Zafrul dan Ahli Majlis Penasihat Ekonomi Negara (MPEN), Datuk Dr. Zainal Aznam Mohd. Yusof dalam satu forum anjuran sebuah badan pemikir tempatan dengan bersandarkan alasan, imej bekas Menteri Besar Negeri Sembilan itu pernah tercalar dengan isu rasuah.

Berikutan kritikan itu, pelbagai pihak telah mendesak Tengku Zafrul supaya meletakkan jawatan dan ia dilihat seolah-olah mempertikai keputusan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Jelas Abdul Wahid, surat permohonan maaf itu telah ditulis selepas forum tersebut bagi menjernihkan suasana.
Related Posts with Thumbnails