Jumaat, 11 Februari 2011

Gambar Lim Guan Eng Pakai Kopiah: Propaganda Jahat Umno Jatuhkan Kerajaan P.Pinang


Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menyifatkan gambar beliau memakai kopiah sebagai satu lagi propanganda jahat untuk menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat negeri itu.

Ditemui dalam sidang media beliau mahu masyarakat umum tidak terpedaya akan risalah ini dan sebarang tindakan akan dipertimbangkan kemudian.

Risalah ’warta berita dari anak pendatang’ yang mengandungi gambar palsu itu memperlihatkan Lim Guan Eng bersama Datuk Seri Anwar Ibrahim dan juga Datuk Abdul Halim memakai kopiah dalam satu acara.

”Apa yang tersurat dan tersirat sudah terserlah” kata Guan Eng.


Ulas beliau lagi, isu ini sama seperti saat gambar beliau yang ditukar kepalanya dengan Datuk Seri Nizar Jamaluddin ketika majlis penyembelihan lembu di mana asalnya ia adalah Nizar yang melakukan penyembelihan tersebut.

SOT :
”Saya tak pernah pakai kopiah. Topi lain ada iaitu ’sikh’ ada dan yang lain-lain pun ada tapi yang ini untuk orang Islam kita tak buat kerana hormat orang Islam.

”Kopiah ialah untuk orang Islam saja. Songkok boleh tapi kopiah saya tak pernah pakai. Jadi ini adalah satu fitnah lagi. Kalau terima risalah ini jangan percaya. Ini semua bohong.

”Yang sebenarnya saya teman Dato Seri Anwar atas satu acara. Baju yang dilihat juga adalah serupa tapi tak pakai kopiah. Yang buat gambar ini betul-betul profesional,” ujarnya.

Gambar asalnya adalah mereka bertiga tidak memakai kopiah dalam satu majlis pembukaan rasmi bagi surau Kerajaan Negeri Pulau Pinang pada 6 Jun tahun lalu dan kini digunakan dalam teknik ’super impose’ bagi memfitnah beliau. - tvs
Related Posts with Thumbnails